Op donderdag 26 september worden er de hele dag fietsen gelabeld door de politie en de gemeenschapswachten aan de Thomas More Hogeschool in Geel. Het Fietsenatelier doet de technische controle. Het labelen en de fietscontrole is gratis en iedereen is welkom. Je brengt je fiets ’s morgens of ’s middags binnen. ’s Avonds kan je hem terug ophalen. Je fiets is dan voorzien met een label met je rijksregisternummer.

De actie start om 7.30 uur aan de fietsenstalling van de KHK Thomas More. Deze is bereikbaar via de hoofdingang aan de Kleinhoefstraat in Geel. Iedereen kan langskomen, ook niet-studenten. Je brengt uiteraard je fiets mee, maar zeker ook je identiteits- of SIS-kaart. De gelabelde fietsen kunnen tot 18 uur opgehaald worden. De politie en de gemeenschapswachten zorgen voor de bewaking en de labeling. Het Fietsenatelier doet gratis een technische controle van je fiets. Zij laten een kaartje achter met de te herstellen of te onderhouden punten. Iedereen die langskomt krijgt een kleine attentie.

Waarom je fiets laten registreren?

Je fiets laten labelen is van groot belang. Het schrikt kandidaat-dieven af en het is voor de politie het unieke herkenningsteken om de fietseigenaar op te sporen. Eén label met je rijksregisternummer wordt op een duidelijk zichtbare plaats op je fiets gekleefd. Een tweede label wordt op een niet zichtbare plaats geplakt. Het label brengt geen schade aan en is niet of zeer moeilijk te verwijderen. Je fiets wordt dus veel minder interessant voor dieven.

Geef dieven geen kans!

  • Gebruik altijd twee sloten. Doe je fiets altijd op slot met het fietsslot van je fiets en gebruik in combinatie een beugel- of kettingslot. Gebruik geen cijferslot.
  • Probeer je fiets met het kader en/of voorwiel te bevestigen aan een vast voorwerp.
  • Laat niets achter in je fietstassen of op je bagagedrager. Ook fietspomp, fietscomputer, afneembare verlichting, drinkbus, …neem je best mee.
  • Laat je fiets labelen. Dit kan door een fietslabel aan te vragen op het politiekantoor, via de website www.pzglm.be of op één van de fietslabelacties.
  • Word je fiets toch gestolen, doe dan altijd aangifte bij de politie. Deze aangifte kan gelden als bewijs dat je de rechtmatige eigenaar bent als je fiets teruggevonden wordt. Neem geregeld een kijkje op de site ‘gevondenfietsen.be’. Hier komen alle gevonden fietsen terecht met foto en beschrijving.

Contactpersonen:

  • Politiezone Geel-Laakdal-Meerhout, Martine Smets, wijkcoördinator Geel, 014 57 41 00, wijkteamgeel@pzglm.be
  • Stad Geel, Erik Claeys, coördinator gemeenschapswachten, 014 56 47 21, eric.claeys@geel.be